Tuesday, 12 March 2013

My Photoshoot

Assalamualaikum dan selamat pagi semua...
wah,hari ini baru ada peluang nk hapdate belog ni lagi..
so far,sume shat ke..hope smua baek2 aja ya :)
Lately,kita dikejutkn dgn perkabaran yg berlaku di sabah,,marilah kita sma2 berdoa tuk perajurit2 kita,pahlawan yg sejati..semoga smuanya selamat dan kembali seperti dulu..amin :)

owh ya,cni admin nk kongsi sdikit ttg kesibukan melanda diri..yelah lama x hapdate belog ni kn..
sebenaqnya ceq p photoshoot,x pon klas,xpon keje,x campoq lg hal peribadi..huhu..mohon doa2 kalian sume tuk diri ini ye..admin pon doakn yg terbaek tuk korg jgk..smoga apa yg kita buat diberkati n dipermudahkn olehNya,,

cni admin share lh beberapa picture photoshoot tuk butik pengantin,gmbr ni amek kat alor setar..
salam ceria daripada saya :)
##########################################################################




 bersama sahabat sejati @ezah al-basary



##############################################################################

hee..nk komen,sila kn yee.. :)

Friday, 11 January 2013

BaHaGia itu PILIHAN!

Assalamualaikum n salam 1 malaysia..
hai,,korang sume pe kabar,hope sume shat2..
wah,,arini bru bpeluang tuk hapdate belog ni lagi..
hari2 yg brlalu trlalu sgt busy mengurus hati n masa mengatur segala hal yg trjadi..hurm..
sori sgt kt belog ni trbiar berusang skli lg...:(
hari ni brsemangat rasanye tuk menghapdate..:)

masa terus brlalu,,exam plak semakin hari semakin smpi ke finalnye..
wish me luck this semester guys yep..mcm nk mati ase jawap soklan2 exam tuk master ni..huhu
ape pun,doakn success tk admin yee..:)

Entry kli ni,aku nk try tjuk cun ckit..BAHAGIA ITU PILIHAN..
wah bukn main lgi tjuk ni..huhu
tapi hakikatnya,,btul lh..bahagia tu sebenarnya kita yg plih..
takdir hidup pn kita yg pilih..

kalau dh tau kedepan nti x bahagia,buat apa trus mbuat pilihan yg salah...
cepat2 btulkn lgkah..walaupn sakit..
cheewaah..sejak akhir2 perasan tk jadi pakar motivasi plak..
sbb dh tkena batang hidung sndiri kot..:P


Walau apepun yg kita buat,,keputusan manusia x penah btul..
mntalah dr Tuhan yg Esa..In Sha Allah everything gonna be ok..
minta d prmudahkn segala dlm hidup ni..stdy ke,bab cinta ke,bab fmily ke..mntalh..doa byk2..:)

And for u guys..berdoalah..
ckuplah entry kli ni..mnta maaf andai memboringkn..
sesungguhnya apa yg lemah 2 dtgnya dari diri insan yg lemah ni..
Renung2 kn N selamat bramal...
^_^

Friday, 21 September 2012

my Master

Assalamualaikum n selamat sejahtera u ollzz,,
terlebih dahulu sy ingin mngucapkan very2 tenkiu sbb sudi melawat belog 3serangkai ni,,tenkiu atas sokongan smua yep =)

by the way,u olls suma sihat ka??hope u ollss suma shat2 n ceria2 sllu kay :)
fuhhh,,thun ni my master agak mnyedihkn sdkit,iyolah kn stdy sorang2,kena byk bsabar n perlu tabah menjalani master dlm 2 thun ni,, dan lagi2 bila x dpat hostel dalam kampus kena mnyewa rumah dkat luar,,pengangkutan plak susah..hurm..InsyaAllah doakn sy success mengharungi sgala dugaan yerr...^____^

owh ya,,yg hepinya thun ni convocation degree sya..my convocation on 7 october 2012 jm 1.30pm..suma kena pakat2 bagi kita hadiah tau..admin 1 dan admin 3 pn convo skali jgk..yg dkat2 2 lawat lh ktorang kat bumi sintok ni yep=)

ok lh,entry kali ni smpi sni dulu lh,nti ada ruang n masa,sy akn masukkn lgi entry2 yg bguna tuk suma org yep..sy doakn u olls suma hepi2 je..
*bye sume,,mmmuah*:)

Then,this qoute for u ollss..:)


Wednesday, 15 August 2012

Raya dekat dah :)

eloo kawan2 semua,blogger2 semua,selamat malam dan salam 1 Malaysia :),

   *fuh,stlh bpuasa hampir satu bulan,arini bru dapat hapdate belog 3 serangkai ni..maklum lh semua pn sibuk dgn hal keja masing2..rasa bru smlm je stat pose tpi tinggal bpe ari je lg nk raya dh..status2 mber dkat facebook ke dkat twitter ke sume post psal balik kampung..meriah gitu...^_^

   *Arini rsa epi ckit sbb bos dh bagi duit raya dh..huhu,teringat plak time budak2 dulu p rumah orang semata-mata mo kumpul duit raya,,hehe..tapi time besar2 ni nk juga rsa kumpul duit raya,rasanya ada ka org mo bagi angpau raya lagi ni..?heehe

   *by the way,menjelang hari raya yang bakal tiba ni,disini saya selaku c admin 2 dan juga wakil dari admin2 lain, ingin memohon seribu kemaafan kepada semua kawan-kawan yang mengenali mahupun yg bru mengenali juga kepada yang tidak mengenali..andai prnah tkasar bhasa dan trsalah tingkah laku, saya harap kawan-kawan semua maafkanlh..yg baik itu datangnya dari Allah dan yg bruk 2 datangnya dari diri saya sendiri..
Sekian tuk hapdate kali ni dari saya,Assalamualaikum dan slmt mlm:)

                          "SELAMAT HARI RAYA,MAAF ZAHIR DAN BATIN"
 



Sunday, 22 July 2012

aDa baikNya...

ello guys..so,mcm u ol,shat ke..huhu,,arini bpeluang menghapdate blog..my one n only one lenovo rosak,so ssh lh nk hapdate blog,ni pown pinjam cik siti afiqah punyer ler..(kawan saya neh)..owh ya for muslim n muslimat d sluruh dunia slmt berpuasa yep..:)
lately aku msih terganggu dengan kesihatan,minggu lalu aku keracunan mknn dan demam msih blum pulih sepenuhnya..mungkin sume ni ada baik n hikmahnya kot..mudah-mudahan sume ni baik2 aja..kn,,kn,,kn,,
hapdate terbaru sy,,skg ni sy tgh keja dengan MAKNA,pernah dgr x MAKNA sblm ni,mgkin ada yg pernah n ada jgk yg no idea kn,,MAKNA ni majlis kanser nasional,kitorg ni mengutip dana tuk membantu pesakit2 kanser di Malaysia neh..hehe... sama2 lh kita meringankan beban psakit kanser ni..
owh ya,pada 20 july ari 2,dapat surat dari UUM,surat twrn sambung master..hurm,bpkir seketika mo sambung ke x..komen u ol,bantu sy dlm hal ni,apa yg baiknya???plzz???:)

ckup tuk arini menghapdate..buat kaum muslimin sume slmt bbuka pose yer..hve a good day  :)

Sunday, 3 June 2012

cinta mati vs mati cinta

hai smua slmt bhujung mggu n epi2 sllu..arini ada inspirasi mo hapdate belog ni lagi,,inspirasi dr KLIA,alone seja d cni mlihat hutan2 smpan kt blkg ni,pas2 on lptop buka blog..:)
wah title 2 mcm gempaq ja kn..cinta mati vs mati cinta..dgr tjuk ni seja konpom2 lh aku mo cita apa tsurat n tsirat d ati ni,huhu..drpd terpendam d ati tkut plak mati menahan rsa,lbih baik aku luah jak dlm belog 3 serangkai ni..:)

pagi ni aku bka facebook,wah,best tgk status member ada yg dh kawen ada yg dh btunang ada yg tulis psal bopren mreka yg d sygi..aku plak,hurm,sbar je lh..buat kwan2 suma,pasti anda pernah merasa bsalah n disalahkn,tapi 2 suma normal..jgn hanya kerana 1 kesilapan merosakkan segalanya,1 kesilapan tu lh yg akn mengajar kta tentang khidupan ttg msa dpan..chill yep =)

owh ya,wat mereka2 yg x bhenti2 bckap psal kburukn org,peringatan lh tuk anda,msa dpan kmu blum tentu lgi sebaik yg kmu sgka,bhati2 dgn kata2,org yg kamu sllu perkatakn itu dia sdah tau mana nk dituju,org yg berbuat silap ni sllunya bljr dr ksilapan kn..watch out..wah mcm mrah plak..hehe..ni saja bg reminder..slagi kita manusia,slagi 2 lh kta perlu buka otak luas2,bak kata pepatah inggeris.."dont judge a book by its cover"..jgn hanya memandang ksilapan org n trus pndg serong terhadapnya,kadang kita perlu bka ati buka mata,nobody know their own future kn..(tiba2 berceramah plak..huhu)

selama beberapa mnggu ni,aku pnya ati terlampau kaciwa,tpi wajah bgitu ceria..hehe..namun dlm ati x sapa yg tau,d balik raut wajah ni ada 1000 kesedihan..:( cinta,cinta,cinta punya keja lh!!! hee..dan 1 lagi bagi mereka yg suka jga tepi kain org..esh2,,niat mereka pd asalnya baik,ingin memulihkn keadaan tp cara mereka salah n golongan ini akhirnya jd org yg merosakkn segalanya!!..ustaz Idrus penah ckap "jagalah tepi kain org jgn suka asyik menyelaknya,dan jagalah tepi kain sendiri,jgn sampai terselak" faham2 sendiri jelah ye..huhu..

pada kwn2 di luar sana yg trbaca,klu rsa ini btul sama2 lh trus beringat,n pada anda yg rsa ni x btul im sooriii byk2..ni suma dr ati laraku..hehe..
p/s: suka pada lagu2 music yuna..dari penakut,gadis semasa n sebagainya..lagunya sama seperti ceritaku n d setiap gambar ada lagu  <3<3<3
THANKS GUYS,LUV U!!

Wednesday, 2 May 2012

si gadis!!
aii suma para blogger,kwn2..pe kbr pa story..hee arini tiba2 ber'mood' menghapdate belog ni:)
aduii,lately kesihatanku semakin tidak menentu,mgkin terlampau busy klikn,pening2 ni x pndi elok dh,mnta2 bkn darah tinggi..huhu,kaki pn sering sakit2 harap2 bkn gaut..huhu..wish me cpat sembuh,cpat kurus yep=)
owh ya,esok aku stat lapor diri dh di united overseas bank,c admin yg lain sbuk jgk bkerja skg ni,sbuk smpi x sempat hapdate belog ni..
kwn2 yg free esk sekitar kk,jom lh round2..hee..ok lh smpi cni seja lh dulu kay..wish me luck n i do the same 4 u..<3

Comment Back!
Grab a Graphic from pYzam.com


Popular Posts-->anDa mungKin juGa berMinat

There was an error in this gadget