Friday, 21 September 2012

my Master

Assalamualaikum n selamat sejahtera u ollzz,,
terlebih dahulu sy ingin mngucapkan very2 tenkiu sbb sudi melawat belog 3serangkai ni,,tenkiu atas sokongan smua yep =)

by the way,u olls suma sihat ka??hope u ollss suma shat2 n ceria2 sllu kay :)
fuhhh,,thun ni my master agak mnyedihkn sdkit,iyolah kn stdy sorang2,kena byk bsabar n perlu tabah menjalani master dlm 2 thun ni,, dan lagi2 bila x dpat hostel dalam kampus kena mnyewa rumah dkat luar,,pengangkutan plak susah..hurm..InsyaAllah doakn sy success mengharungi sgala dugaan yerr...^____^

owh ya,,yg hepinya thun ni convocation degree sya..my convocation on 7 october 2012 jm 1.30pm..suma kena pakat2 bagi kita hadiah tau..admin 1 dan admin 3 pn convo skali jgk..yg dkat2 2 lawat lh ktorang kat bumi sintok ni yep=)

ok lh,entry kali ni smpi sni dulu lh,nti ada ruang n masa,sy akn masukkn lgi entry2 yg bguna tuk suma org yep..sy doakn u olls suma hepi2 je..
*bye sume,,mmmuah*:)

Then,this qoute for u ollss..:)


Wednesday, 15 August 2012

Raya dekat dah :)

eloo kawan2 semua,blogger2 semua,selamat malam dan salam 1 Malaysia :),

   *fuh,stlh bpuasa hampir satu bulan,arini bru dapat hapdate belog 3 serangkai ni..maklum lh semua pn sibuk dgn hal keja masing2..rasa bru smlm je stat pose tpi tinggal bpe ari je lg nk raya dh..status2 mber dkat facebook ke dkat twitter ke sume post psal balik kampung..meriah gitu...^_^

   *Arini rsa epi ckit sbb bos dh bagi duit raya dh..huhu,teringat plak time budak2 dulu p rumah orang semata-mata mo kumpul duit raya,,hehe..tapi time besar2 ni nk juga rsa kumpul duit raya,rasanya ada ka org mo bagi angpau raya lagi ni..?heehe

   *by the way,menjelang hari raya yang bakal tiba ni,disini saya selaku c admin 2 dan juga wakil dari admin2 lain, ingin memohon seribu kemaafan kepada semua kawan-kawan yang mengenali mahupun yg bru mengenali juga kepada yang tidak mengenali..andai prnah tkasar bhasa dan trsalah tingkah laku, saya harap kawan-kawan semua maafkanlh..yg baik itu datangnya dari Allah dan yg bruk 2 datangnya dari diri saya sendiri..
Sekian tuk hapdate kali ni dari saya,Assalamualaikum dan slmt mlm:)

                          "SELAMAT HARI RAYA,MAAF ZAHIR DAN BATIN"
 



Sunday, 22 July 2012

aDa baikNya...

ello guys..so,mcm u ol,shat ke..huhu,,arini bpeluang menghapdate blog..my one n only one lenovo rosak,so ssh lh nk hapdate blog,ni pown pinjam cik siti afiqah punyer ler..(kawan saya neh)..owh ya for muslim n muslimat d sluruh dunia slmt berpuasa yep..:)
lately aku msih terganggu dengan kesihatan,minggu lalu aku keracunan mknn dan demam msih blum pulih sepenuhnya..mungkin sume ni ada baik n hikmahnya kot..mudah-mudahan sume ni baik2 aja..kn,,kn,,kn,,
hapdate terbaru sy,,skg ni sy tgh keja dengan MAKNA,pernah dgr x MAKNA sblm ni,mgkin ada yg pernah n ada jgk yg no idea kn,,MAKNA ni majlis kanser nasional,kitorg ni mengutip dana tuk membantu pesakit2 kanser di Malaysia neh..hehe... sama2 lh kita meringankan beban psakit kanser ni..
owh ya,pada 20 july ari 2,dapat surat dari UUM,surat twrn sambung master..hurm,bpkir seketika mo sambung ke x..komen u ol,bantu sy dlm hal ni,apa yg baiknya???plzz???:)

ckup tuk arini menghapdate..buat kaum muslimin sume slmt bbuka pose yer..hve a good day  :)

Sunday, 3 June 2012

cinta mati vs mati cinta

hai smua slmt bhujung mggu n epi2 sllu..arini ada inspirasi mo hapdate belog ni lagi,,inspirasi dr KLIA,alone seja d cni mlihat hutan2 smpan kt blkg ni,pas2 on lptop buka blog..:)
wah title 2 mcm gempaq ja kn..cinta mati vs mati cinta..dgr tjuk ni seja konpom2 lh aku mo cita apa tsurat n tsirat d ati ni,huhu..drpd terpendam d ati tkut plak mati menahan rsa,lbih baik aku luah jak dlm belog 3 serangkai ni..:)

pagi ni aku bka facebook,wah,best tgk status member ada yg dh kawen ada yg dh btunang ada yg tulis psal bopren mreka yg d sygi..aku plak,hurm,sbar je lh..buat kwan2 suma,pasti anda pernah merasa bsalah n disalahkn,tapi 2 suma normal..jgn hanya kerana 1 kesilapan merosakkan segalanya,1 kesilapan tu lh yg akn mengajar kta tentang khidupan ttg msa dpan..chill yep =)

owh ya,wat mereka2 yg x bhenti2 bckap psal kburukn org,peringatan lh tuk anda,msa dpan kmu blum tentu lgi sebaik yg kmu sgka,bhati2 dgn kata2,org yg kamu sllu perkatakn itu dia sdah tau mana nk dituju,org yg berbuat silap ni sllunya bljr dr ksilapan kn..watch out..wah mcm mrah plak..hehe..ni saja bg reminder..slagi kita manusia,slagi 2 lh kta perlu buka otak luas2,bak kata pepatah inggeris.."dont judge a book by its cover"..jgn hanya memandang ksilapan org n trus pndg serong terhadapnya,kadang kita perlu bka ati buka mata,nobody know their own future kn..(tiba2 berceramah plak..huhu)

selama beberapa mnggu ni,aku pnya ati terlampau kaciwa,tpi wajah bgitu ceria..hehe..namun dlm ati x sapa yg tau,d balik raut wajah ni ada 1000 kesedihan..:( cinta,cinta,cinta punya keja lh!!! hee..dan 1 lagi bagi mereka yg suka jga tepi kain org..esh2,,niat mereka pd asalnya baik,ingin memulihkn keadaan tp cara mereka salah n golongan ini akhirnya jd org yg merosakkn segalanya!!..ustaz Idrus penah ckap "jagalah tepi kain org jgn suka asyik menyelaknya,dan jagalah tepi kain sendiri,jgn sampai terselak" faham2 sendiri jelah ye..huhu..

pada kwn2 di luar sana yg trbaca,klu rsa ini btul sama2 lh trus beringat,n pada anda yg rsa ni x btul im sooriii byk2..ni suma dr ati laraku..hehe..
p/s: suka pada lagu2 music yuna..dari penakut,gadis semasa n sebagainya..lagunya sama seperti ceritaku n d setiap gambar ada lagu  <3<3<3
THANKS GUYS,LUV U!!

Wednesday, 2 May 2012

si gadis!!
aii suma para blogger,kwn2..pe kbr pa story..hee arini tiba2 ber'mood' menghapdate belog ni:)
aduii,lately kesihatanku semakin tidak menentu,mgkin terlampau busy klikn,pening2 ni x pndi elok dh,mnta2 bkn darah tinggi..huhu,kaki pn sering sakit2 harap2 bkn gaut..huhu..wish me cpat sembuh,cpat kurus yep=)
owh ya,esok aku stat lapor diri dh di united overseas bank,c admin yg lain sbuk jgk bkerja skg ni,sbuk smpi x sempat hapdate belog ni..
kwn2 yg free esk sekitar kk,jom lh round2..hee..ok lh smpi cni seja lh dulu kay..wish me luck n i do the same 4 u..<3

Sunday, 29 April 2012

TIPS MENGURANGKAN TEKANAN

Assalamualaikum n slmt sejahtera sume,how u ol today..ceh,ceh trip d situ plak..hoho
Aku lg d cni mo bkongsi suka duka ku pada kamu dlm bhsa ku yg tersurat dan tersirat..alhamdullilah aku berjaya dlm intrview baru2 ni,3hb mei ni aku stat lapor diri dh di united overseas bank d gaya street kk..^^just wish me luck and success kay..
aku masih bz memanjang dgn prktikal yg masih blm d sempurnakn oleh ku,tpi sdah mula melapor diri,,pdan muka ko c admin 2!!haha tpi 2 la mgkin yg dinamakn rezeki kn,,^^
ok kwan2,my kazen ada beli ni mjlh in trend edisi khas ulang thun ke 7,pada kwn2 ku yg x sempat beli,dlm mjlh ni ada tips2 untuk mengurangkn tekanan,,juz for share tuk kmu semua yep..


MENGURANGKAN TEKANAN
Tekanan di rumah, pejabat atau bersosial menyebabkan emosi seseorang itu kurang stabil sehingga ada yang sanggup membunuh diri.
di sini ada 8 tips tuk mengurangkan tekanan:


1) RANCANG masa anda dengan teliti agar segala kerja terurus sempurna. bersikap terbuka n mampu menyesuaikn dri untuk bersedia menghadapi sbrg perubahan.


2) JANGAN menahan kesedihan disebabkan khilangan org trsayang. curah perasaan atau mslh kpd teman, keluarga ataupn dptkn bantuan pakar psikologi.


3) SERING bersenam misalnya tai chi atau pilates. sertai kegiatan riadah atau bercuti.


4) CUKUP TIDUR antara cara trbaik mengurangkn tegangan.


5) AMALKAN pemakanan berkhasiat misalnya sayur-sayuran,buah-buahan n serat.


6) AMBIL ZAT tambahan. sekiranya anda menghadapi ketegangan teruk atau trauma emosi,anda memerlukan Vitamin B Kompleks, Vitamin C dan mineral seperti zink yang cepat diserap tubuh.


7) JAUHI penggalak ketegangan seperti rokok dan alkohol,juga bahan perangsang seperti dadah mahupun kafein.


8) namun penyelesaian segala mslh, MENDEKATKN DIRI DENGAN ALLAH S.W.T. mendirikan solat n mbaca Al-Quran,cara terbaik melegakan ketegangan.


#jus for share pd mereka yg mghadapi stress bilang urg#


tenkiu dari aku tuk ko2 yg sllu mbagi supot pd belog kami 3 serangkai,arigato gozaimasu!!





Thursday, 26 April 2012

LUAHAN HATI C CHENTA :'(

APA HARUS PUTUS DULU


Ku sampaikan kata pengantar ku
Sebelum ku jelaskan semua
Ku tak mau engkau salah rasa
Dan ku pun salah rasa padamu
Semua rasa air jadi tawar tanpa dirimu

Jangan patahkan selera ku
Bisa hilang feelingku padamu
Bila kau slalu meragukan ku
Dan tak pernah yakin padaku
Padahal kita sudah senyawa dan sejiwa

Apa harus putus dulu biar kau yakin padaku
Bahwa cintaku tanpa siasat
Bila pun putus ku pasti menangis
Pasti aku nangis darah

Apa harus putus dulu biar kau tau rasa
Tanpa diriku hari mu kan kusut
Maka dari itu cintai aku, yakini aku
Pasti setia





#MASIH ADA YANG SAYANG AKU#

Wednesday, 25 April 2012

saYa mcm seronok ckit^^

hai tawan2..shat ka..sori tda update baru2 sejak 2 menjak ni..harap u ol shat2 mcm sya neh yep..owh ya lately aku agak cbuk ckit dgn keja2 yg diberikn selain menghadiri temuduga..fuh agak seronok juga kebelakangan ini sgt seronok!!!doakn ke'succesan' ku ar my beloved fren..hehe..
mari kta sma2 ucapkan tahniah kepada c admin kecik admin 3,dia sda jd aunty..dpat fuitchild baby boy lgi..hehe
owh ya..bru td aku dpat kol dr universal overseas bank,aku tlah pn diterima keja d c2 sebagai trainee unit manager..alhamdulillah..lpas prktikal aku dh bole keja dh..tenkiu kwn2 yg trus mendoakn aku ar..jasamu aku kenang..^^
ini sejalh tuk ni ari,nti ada waktu lapang aku hapdate lg yep..c u ol^^

Monday, 16 April 2012

saYa seDang beRmaLas-maLasan


alooo..pa kabo anda sume..shat ka?sy d cni sehat2 shj,bkn shj sehat ttpi tlebey shat neh..hee..
ari ni juz nk share ckit la story tym prktikal ni..Lately,sy sgt bz dgn keja2 kt cni,smpi tak menang tangan lah kta org,dgn urusan mengenai BR1M,mna dgn org kampung yg x pndi fham..fuh,sabo jelah..tapi apa pn sy epi,suka,seronok coz ni mmg pengalaman yg membuatkn aku lebih mature lh sgt,pas2 mulut ni pn boleh2 lh jgk bau longkangnya dah..huhuhu..saya memohon maaf klu ada slh silap yep,al-maklum aja lh manusia kn,,kn,,kn,,:P..
ni a little lg psal sy stakat ni,sy mohon doa kalian yep,sy dpat intrview tuk kumpln bank 25 april ni..sgt excited jgk lh,tu pegawai ckap,pemohon untuk jwtn unit manager tu sdh melebihi 3000 lbih org,juz imagine,hnya 100 org shj yg akn disenarai pndek kn,alhamdulillah sy tergolong dlm 100 org tu..doakn sy ya kwn2..doa kmu kmu amat berharga tuk saya..ngee ^_____^
owh ya,kalian2 suma msti tertanya2 kn mna pegi nya admin 1 dan admin 3 kn,,sunyi sepi shj mereka neh..hurm,,nti sy story mengenai mereka yep..berminat x???hohoho

Thursday, 12 April 2012

petua melayu..

terima kasih kepada ensaiklopedia petua melayu lama,,huhu..ni petua awet muda secara Islam,tidak perlu membeli produk2 beratus2 ringgit,ataupn jarum2 ataupn botox ataupn ataupn la..amalkn jak ni..okey yep..sharing for u ol..
https://www.facebook.com/ePetua
Petua Islam Untuk 
Awet Muda (dalaman dan luaran) 

Zikir Baca: 
Ya Badiyah -1 kali 
Ya Nur - 1 kali
Ya Hadi - 1 kali
Ya Allah – 3 kali
Baca dan tiup di tapak tangan dan sapu ke raut muka anda setiap hari.



*mo tau lebih banyak petua,sila lah ke link itu ya*
*mohon di share yep*^^



Wednesday, 11 April 2012

Aku Rsa SeperTi PENAKUT!!

Masih DibeLenggu mslh JiWa KacaU..aku rsa lagu ni sesuai plak tuk jiwa2 chenta,COPY2 AND...cikidaut~~


PENAKUT BY YUNA
Tak semua kau rancang akan berlaku
Mungkin nasib tak menyebelahi aku
Entah mengapa engkau yang aku cinta
Mungkin lebih baik kau ku lepas saja

Ini tidak adil tidak adil baginya
Ini tidak adil tidak adil bagiku
Ini tidak adil
Untuk engkau bertanya jika ku mencintaimu juga
Tidak adil tidak adil baginya

Kau tak pernah cuba memahami aku
Cinta kau ucap tak pernah engkau tunjuk
Dan bila tiba saat ku kehilangan
Beban yang tak pernah cuba kau ringankan

Kau bukan milikku
Dan aku memang penakut
Mengakui cinta kepadamu
Seribu kali ku cuba ucapkan
Bila bersamamu
Kau bukan milikku
Dan engkau pun tahu
Kau bukan milikku

Tuesday, 10 April 2012

JiWa KaCau,,

its been a long tym x jenguk blog ni..we were very sory..msing2 busy dgn keja..setakat ni juz nk share ckit about our life,,(not our actually saya c admin 2 shja) yg kurang menggembirakn ni..mo berpuitis2 wlupn x brapa berpengalaman..heeeee

Aku gembira bkn bermakna aku hepi..jiwa banyak kacau ckit dgn soal cintan cintun yg tidak ada kesudahan..im the one yg created this problem,,x sgka bnda ni bole mnjadi sebesar2 bgni..aduii..dgn fmily x brapa merestui,,kaciwa,,frust menonggeng :'( relation yg kmi bina hmpir 5 thun bisa jd berantakan bgni..sma2 epi sma2 bgn bila dh jatuh,,sma2 sedih akhirnya...............may Allah tunjukkn kmi penyelesaian..amin..
Aku muram bukn bermkna aku sedih..tpi tkut bila terlalu hepi sukar menerima hakikatnya aku SANGAT-SANGAT SEDIH,,mgkin ada hikmah disebalik suma ni..buntu memilih jalan..hurm..cobaan kli kn..for those yg ada experience soal cintan cintun ni plss sharee..hee..

bukan mo bjiwang karat,,tpi ati x tau luah dgn sapa,,wahai blog 3 serangkai jgn meluat..pada yg trbca jgk jgn ya jgn meluat,,saya ni sdey..sdey..tpi msi coollll...
doa kn saya yaa para blogger,para pembaca sekalian..may Allah bless us!!

Comment Back!
Grab a Graphic from pYzam.com


Popular Posts-->anDa mungKin juGa berMinat

There was an error in this gadget