Saturday, 3 December 2011

Tangisan BeLog 3 seRangkai

alloo manusia2 sekalian..(ada ka munyit pndi bca belog ar..x pn alien ka,,hehehe)..ari ni saja lalu tgk belog 3 serangkai ni,kot2 la ada d update leh admin 1 dan admin 3 kta neh,,skali tgk hampeh..hahahah..utk pengetahuan suma admin 1 dan admin 3 kita neh tgh bz,al-maklum saja la org sda abes stdy kn..tangisan belog 3 serangkai juga tangisan admin 2 menjadi tajuk kunun..pasni sy story okeh!

congrate la tuk admin 3 yg sda stat keja sbgai cust0mer srvice asstant dkat epot senai,johor..cpat jgk bdk kechik ni ba b'gerak..story admin 3 ble dpat keja ni kn  yg dia story kat akue,,msa 2 dia jln2 kat mna ntah pas2 dia nmpk ada jwtn kosong tuk 2 org,pas2 dia pn cpat2 la kol 2 tempat,dub..dub..dia kena pnggil intrview..dub..dub..dia kena kol suh stat keja isnin yang lpas..hahahaha..kini mnjadikn admin 3 seorang yg bkerjaya,,bkn mcm sia neh msi lg stdy hrap duit mak bapak lg..hrmmm..

owh ya..story admin 1 plak,skg ni dia tgh menjadi USAHAWAN ANGGUR YANG BERJAYA d kudat,sabah..tahniah buat admin 1 yee...hahahha..(klu dia t'baca ni mamp0s la akue)..jap lgi kta tnya brapa salary seorang usahawan ni..ari 2 aku pnya tkejut beruk dia request mnta kredit dgn akue RQ RM5..aduh..hahahah,,btul2 usahawan bjaya ya nmpknya..nsib blm mnyebelahi admin 1 lg,,insyaAllah kta sama-sama doakn dia dpat keja bgus2 dpat gaji blnja kta sume kn..kn..

hurmm..story kue,,mCm ni la still idup sorang student..tapi kCian la plak kn, urg tgk pn mCm sem 1 jak yg tda kawan..ini la nsib d tinggalkn oleh sang admin 1 dan admin 3..pndi2 la aku bwa haluan skg ni..nsib bek la ada juga k.semah,,ble la tumpang2 jgk ati & prasaan neh!! sem ni aku saja mem'bz' kn diri dgn ambik driving lesen,pas2 keja kat mall jga kedai Avon,sekurang2 nya x jgk rsa sunyi btul..klu dduk dlm blik neh,,wah btul2 jd kurang shat..huhu (mcm dahsyat la plak kn)..esaimen & presentation plak 1 hal lgi,,semakin blambak-lambak..mo x mo tpksa kuatkn smangat loorh..

okeh la x mo cta pnjg2..ptg ni lalu sambil kunyah gula-gula sambil lagi hapdate belog..belog sy mnta maaf la bg phak admin-admin 3 serangkai wat ko t'abai lg tuk sekian kalinya..s0b..s0b..nti ada setory lgi akue post d cni neh,jgn lupa bca ya rakan2 ku yg c0mell dan bcuk..hahahaha..salam suma^^

Anak Syepa lah neh???

Saturday, 5 November 2011

saLam AiDiLadHa

aii sume..arini nk update belog & nk wish kat sume slamat ari rya aidiladha..
today,tuk prtama kaliY kitorg sume smbut aidiladha together-gether kat umah admin 3(kai) di kulai,Johor..menu tuk aidiladha thun ni,mak wat kn soto madura & nsi dagang,,jmput mkn sume..nyum nyum..<3>3>3
tuk ptg ni,kitorg nk g pasir gudang melawat family admin 3 kat sana..admin 1 dan admin 2 pn t'gedik-gedik jgk nk ikot..hu3,,anyway,,we all wish u guyz epi2 & enjoy ur rya aidiladha..luv u guyzz..<3


ni picture lama dh,saje ltak c0z picture bru x amik lg..huhu

Wednesday, 2 November 2011

baju mengecil badan makin besar 0r badan mengecil baju makin besar???

fuh entri kali ni mo story ckit2 la psal hdup b'holiday kat umah org ni iaitu umah admin 3 selama 2 minggu..blm 1 mnggu lg dkat cni,akue dh rasa bdn aku dh naek x jdi aku diet..ini dpt d buktikn dgn baju2 akue sume makin sempit a.k.a x muat..aigoo..al-maklum aja la,mak admin 3 ni suke msak pas2 mak dia suke org mkn mskn dia..mo x mo aku pn mknla sehingga lupa diri..dlu size S skg M mgkin x lama lg ke L..esh..esh..btul2 x ble jd ni..
tapi apa-apa pn,pra re-union dengan admin 1 dan admin 3 ni memang besh la..selama kat cni,ktorg mmg jarang kat umah,keja kami bejln je la..klu lekat kat umah pn sbb kitorg dh kering,xde duit..yg beshnye kitorg jln ngan enjoy skli wlupn xde duit,tpt yg wajib kmi kunjungi ialah karoke dan game..game tkar 4 token pn jd la wlupn xde hsil,klu karoke 2 plak klu ble sorang 10 lagu sbb sume pn gila karok..ad nk join kitorg x??open je ni..huhu
apa-apa pn aku hrap kwn2 kat luar sna jgk enjoy,sllu la cria2 mcm kmi ni..h0h0..

buang msa kat IOI mall


teman admin 3 interview kat schmoltz bickenbach malaysia kat Taman istimewa 2 johor.

Monday, 24 October 2011

My J0urneY

saLam kwan2 suma..
entri kli ni juz nk cita ckit,arini b'samaan dgn 25 haribulan sepuluh 2011 aku dgn pertama klinya akan menjejakkn kaki ke Jhor iaitu tempat c kai a.k.a admin 3,saat ni admin 1 dan admin 3 tgh b'poya2 di sana,sambil menanti kedtgnku. ingt nk wat reunion kt sna la,bkn apa suma free dr penginapan,mkn mnum & pengangkutan..hehehe

mlm ni kul 8 aku nek bas syamisha dabel deker dr cglun ke jhor bharu trun kat larkin..yeah,alone renjer tonite..wat a long journey bout 12 hour..haisy..sy tkut w00,bkn pa dh la sowang2 pas2 jauh plak 2..

ni nk habaq ckit ni kat ang suma,klu la ada ap2 t'jadi kt aku mlm ni,aku mnta maap byk2 kt korang suma,yg t'salah t'silap kata dan bahasa,t'guris ati dgn kelakuan2 aku yg x t'perasan aku mnta maap la ye..halal kn mkn mnum aku. lg 1 gtau mak bapak aku,aku cyg kat dowang,jga la kucing2 aku kt umah 2...(mood mcm nk mati plak..bkn ape b'ingt2 la sesama kita)..hee..owh hmpir t'lupa,kim slm kat bopren aku jgk..heee

untuk kwn2 sume,slmt deepavali dan ari rya haji..lap u ol..:))

Friday, 16 September 2011

sunYi

hmm, sda sekian lma rsaY x dgr brita tentang admin 1 dan admin3,msing2 busy ngan keje masing2...terasa rndu plak saat ni,,ari ni tade apa2 yg menarik dalam entri kali ini,cuma ingin b'kongsi sikit tentang aktiviti arini..
<!-- more -->

Thursday, 15 September 2011

LaWak HaRi iNi

boring sorang2 dalam bilik,aku p la meninjau bilik jiran..masuk je dgr diorang2 ni ketawa t'bahak2 mcm nk mampos pn ada,bila aku tnya je,drg ckap"lawak la lawak" hmpir tak boleh bckap da,mata suma sepet2 dgn hmpir suma gigi2 kuning kelihatan....haaaaahaha..kalian pn sama2 la jgk m'perlihatkn gigi kuning dgn baca lawak kat bawah ni..

Monday, 12 September 2011

Aku Masih Juni0r

Untuk bacaan umum, sesuai utk d baca oleh semua lapisan masyarakat..

klas kojah--> tuk admin 1,admin 3,para followers yang baik ati,para blogger & kpada suma para pembaca yang d hormati,slmt maju jaya saya ucapkn..(skema tu)
d cni ada sedikit story yang ingin saya share b'sma kalian..stay tuned!!

AKU MASIH JUNIOR..
melangkah sesi bari d UUM ni,sesi A111 yg t'tulis d portal & mengenangkn nasib diri yg skrg ni "alone rangers" ditmbh pula dgn b'lakunya rombakan bilik, sekaligus tukar rumet plak tu,,adooo0ii ati semakin la rsa dup dap dup dap, dlm mind ni owez b'pkir"ceit,mcm mna la ni"...hmm,kta tgk dan lihat..

baHasa jiWa banGsa--saBah maRi..(in sabah language)

adeh stlh brapa lma aku test2 blik m'update blog ni,akhirnya success jgk..tp blm lg bg2 success la c0z tda bkat lg jd blogger...dgn itu akue dgn banggaY ingin mnjemput para2 blogger tuk b'discuz d ruangan discuz kue ni tuk m'ajar aku mcm mna mngasi lawa lg karya seniku ni...^_-..d mnta admin 1 dan admin 3 tuk b'terima ksih sma aku sbb rjin jgk meninjau2 blog kta ni yg sda tda rangkai..huhuhu..(mnta d puji bai2 kunun pndi sda kn update blog),trasa mo pecah plak perut ni ketika mnulis blog ini...:P

tgk spek mata la..buta sda update blog ni..palis2..

berjam lamaY update blog ni,mo tau apa jadi:
1) aku m'gigil2 ksejukan,skrg b'ada d blik asrama tp trasa mcm aku d new zealand main salji..adesss..sajuk 0ooo..
2) kapla ku mula sda pening2 memikirkn ayt2..klu bgnila aku exam,konpom2 dekan..
3)keypad lptop sma mouse ku pn ikut pening2...lain yg aku taip lain yg kluar...lain yg aku klik lain yg dtg...(nsib aku ni pnyabar orgY,klu x lma sda ni aku terajang lptop ni..)tp syg ba pula mahal..klu mouse 2 buli la murah jgk...hahahah
4)gara2 update blog ni,x sda aku dpt tgk jadual kuliahku..adeh,pa ble wat la..xcited kunun ba b'blog2..
5)x sdar aku t'hafal sda 1 lgu,sbb itu2 la lgu yg dipsg dr td smpi la skrg ni..sggh b'jaya dan b'smgt..

BaCa Jgn X bCa..sHariNg iS CaRiNg~~

Menarik saaT iNi..

Monday, 30 May 2011

THEM~~

haliuu...
atas reason2 t'tntu, akhirY brula dpat update blog ni..fuhh rsa sprti ada sawang2 da dlm blog ni..hee
ari ni,nk kongsi story ckit bla da ada dkat rumah..home sweet home..heee..ari ni dan almost 3 month cuti ni tlh ada aura keboringan d cni..hmm,sapa2 yg free 2 nk ajak sy outing..jom, free je ni..bru ada 3 ari kat umah ni rsa dh 30 kilo beras abes..mkn pas2 tdo..tdo pas2 mkn,xde mood nk bkemas pn..huh..tpi tuk admin 1 dan admin 3,ari2 t'dekat ni,mereka dh sgt2 busy nk prepare bnde2 tuk praktikal..
<!-- more -->admin 1 praktikal kat LHDN,kudat sabah..dkat je ngan rumah dia..transport & mkn mnum mnjadi urusan fmily dia & drver will be abg dia..s0 far,admin 1 b'tuah la coz dkat ngan rmah..slmt b'praktikal!!
For Admin 3 plak,ari ni dia bru ntar sms,skg ni dia tgh busy survey2 rumah sewa kat Btu phat,Johor..she will b'praktikal kat amanah ikhtiar cawangan Johor..mula2 dia nk amik amanah iktiar branch kat muar dkat ckit ngan rumah dia,everything dh prepare t'masuk rmah sewa, but for las mnit,pegawai kat branch 2 kata ada sdkit masalah & admin 3 x dpat nk praktikal kat c2,,finally,admin 3 t'pksa la jgk amik branch kat batu phat 2 & amik msa dkat 2 jm la dr rmah dia..doakn dia success guys..

And lastly,congratz 2 admin 3 coz dpat present keta by her daddy..congratz..!!admin 1 dan admin 2 cni tumpang hepi for u dear..

ni dia new car admin 3..luv it..<3

Monday, 23 May 2011

Rindu

Arini, Aq berskype ngn kwn2 tersayang Dean N jiela,xlupe gak kt k.semah..tgh2 brskype diorg ngis..aq taw mmg ssh kmi nk terima prpisahan ni tp nk wt cmne adat pertemuan kn..Aq mmg rindu sgt2 ngn diorg..Smlm dlm prjalan dri kdah ke jb pon aq sgup on lptop smata2 nk skype ngn diorg..Wlaupon xlme tp aq hepi sgt2..nk cite psl smlm la yg wktu aq nk blik 2..mse aq da trun bwh 2 msing2 muka bese je,siap ley gelak2 lg mse salam ngn dean 2..xd rse nk ngs pun,diorg pon sme..

Saturday, 21 May 2011

The end of May..

May adalah bulan yg sungguh mendebar-debar kn wat kitorg..penantian exam yg yg las tuk mereka yg akn melangkah ke dunia baru pas ni..& sdey nye bile admin 2 t'pksa hdup lonely pas ni di tnggal kn oleh admin 1 dan admin 3..x tau sebak di dada nk d gmbrkn..mcm2 p'kara mracuni mind ni..

Wednesday, 18 May 2011

our caLebraTion

tanggal 16 mei lalu kitorg ad la celebrate ckit befday party sekaligus nk celebrate ari perpisahan kitorg (ntah bile la nk jmpe ag) tuk member2 yg ad kt cni ni..kt bwah ni ad la kitorg kongsi ckit sketsa ngok ngek ngan picture2 mnarik ni..so,enjoy it k..

about us a.k.a tiga serangkai

slm p'kenalan t'lebih dahulu..:)
blog 3 serangkai ni,kmi create b'sama oleh 3 0rg gadis pingitan ni..
nk dijd kn story,kmi create blog ni sbb msing2 dh nk m'akhiri zaman bujang kt cni..ooppps bkn zmn bujang la,zaman dh abis setady..

Comment Back!
Grab a Graphic from pYzam.com


Popular Posts-->anDa mungKin juGa berMinat

There was an error in this gadget